Najbolja jesenja nega

Svako godišnje doba zahteva posebnu negu kože zbog specifičnosti uslova okoline i delovanja različitih faktora, kao što su sunce, vetar, niske ili visoke temperature itd. Tokom jeseni i zime preovladavaju ekstremni uslovi, kao što su dejstvo vetra i suvog vazduha što kod nekih osoba može izazvati pojavu suvih pečata, ekceme, perutanje i sl. S druge strane ova dva godišnja doba su vreme kada je neophodno obnoviti kožu nakon letnjeg perioda tokom kojeg su takodje vladali nešto drugačiji agresivni uslovi. Hrana bogata omega-3 masnim kiselinama i antioksidansima, kao što su polifenoli, vitamini A, C i E, može da pomogne obnavljanju kože oštećene u letnjem periodu i da pospeši imunitet u koži.

fall-beauty_salon01
Tokom jesenjeg perioda usled dejstva hladnog i suvog vazduha koža gubi vlagu i postaje suva i gruba. Stoga se u ovom periodu zahteva dodatna dubinska hidratacija. Preporučuje se upotreba krema sa većim sadržajem emolijenata, supstanci koje duže zadržavaju vlagu u koži i čine je elastičnom. Kolekcija Purple Rain cosmetics u svojoj ponudi ima visokokoncetrovani Hijaluronski serum koji se može koristiti u kombinaciji sa bilo kojom kremom. Serum sadrži hijaluronsku kiselinu širokog opsega molekulskih masa, tako da oni veći molekuli ostaju na površini upijajući vlagu iz atmosfere i hidrirajući je 24h. Pored hijaluronske kiseline proizvod sadrži još dva emolijenta koji osiguravaju zaštitu kože od isušivanja pod dejstvom ekstremnih uslova temperature i vetra. S obzirom da je koža oko očiju posebno tanka i podložna oštećenju, krema za područje oko očiju iz kolekcije Purple Rain cosmetics Okano veoma efikasno čuva i hrani kožu oko očiju u toku jesenjeg i zimskog perioda, sprečava isušivanje i daje joj elastičnost.
Pored izbora adekvatnih kozmetičkih proizvoda u jesenjem i zimskom periodu potrebno je i na druge načine težiti očuvanju i zaštiti kože.
S obzirom da suv vazduh koji preovladava u jesen izaziva dehidrataciju kože i dovodi do upalnih procesa, osobe sa rosaceom, preosetljivošću ili ekcemom najviše imaju problema upravo u jesen. Kako bi se smanjila manifestacija ovih stanja kože preporučljivo je u prostorijama držati humidifikator koji, bilo u kući, bilo na poslu, podiže nivo vlage i hidriranost kože.

o-WASHING-FACE-facebook
Povremeno se u ovim periodima godine na kožu može naneti neko biljno ulje, kao što je jojobino, maslinovo, ulje semenki nara ili drugo, u vidu tankog filma. Ulje nanešeno na kožu lica doprinosi elasticitetu kože i pomaže joj da se očisti od nagomilanog sebuma koji zapušava pore. Ranije izlučen i osušen sebum u porama će se rastvoriti u nanešenom ulju, oslobadjajući i čisteći pore. Iz kolekcije Purple Rain cosmetics se za ove svrhe može preporučiti Tonik za dubinsko čišćenje lica, koji pored rastvaranja sebuma ima i antiseptičko dejstvo i svojstvo regeneracije kože pošto raskida labave veze sloja mrtvih i novih ćelija. Tonik takodje sadrži dva emolijenta koji hidriraju kožu i sprečavaju gubitak vlage naredna 24h. Pošto ima jako antiseptičko dejstvo i obodaćen je etarskim uljem lavande, tonik je idealan za osobe sa pomenutim kožnim ekcemima, perutanjem i sl.

EssentialOils-850x566
Topikalna hidratacija kože lica u jesenjem i zimskom periodu je izuzetno važna, medjutim hidratacija tkiva iznutra je takodje neophodna. Najbolja hidratacija organizma iznutra se postiže unosom zelenog lisnatog povrća i voća. Preporučuje se najmanje 8 čaša vode kako bi se toksini efikasno eliminisali iz organizma i kako bi koža bila hidrirana. Za svaku šolju kafe ili čašu alkoholnog pića treba uneti još jednu dodatnu čašu vode. Hranljive tople supe i variva se idealan obrok za ovo doba godine.
Piling kože lica i tela tokom jesenjeg perioda je izuzetno važan kako bi se pore očistile i kako bi se omogućio bolji prodor hranljivih supstanci iz odabranog kozmetičkog preparata. Ovim se takodje poboljšava cirkulacija koja doprinosi vitalnosti kože. Piling kože lica se može izvoditi i lokalno, na zonama lica koje to najviše zahtevaju, a za tu svrhu se može koristiti već pomenuti Tonik za dubinsko čišćenje lica iz kolekcije Purple Rain cosmetics.
S obzirom da niže temperature sužavaju krvne sudove cirkulacija se usporava tokom hladnih perioda, a samim tim i dotok do kože važnih materija iznutra. Loša cirkulacija takodje uzrokuje beživotni izgled kože, jer se krvotokom dostavlja kiseonik i odnose se nus-proizvodi ćelijskog metabolizma. Dobra cirkulacija u koži lica doprinosi detoksifikaciji i svežini lica. Prirodni sastojci koji doprinoce cirkulaciji su ginseng, cimet, djumbir, vitamin C itd. Izuzetnu moć budjenja krvotoka u koži lica, uz čak blagi efekat zagrevanja, poseduje Ayurveda krema za lice iz kolekcije Purple Rain. Stimulacija cirkulacije takodje pokreće i proizvodnju kolagena.
Revitalizaciji kože, koja je dobrodošla kako u jesenjem tako i u bilo kom drugom periodu godine, pomažu ručne masaže lica koje se mogu izvoditi u kućnim uslovima. Dovoljno je svega nekoliko minuta ujutru i uveče da se rezultati ispolje na tonusu lica.

orig

Categories: Stručni saveti